Махатма: Свещена Земя

Пречистване на пространството


Едва ли има човек, който по някакъв начин да не е сензитивен към обкръжаващата го среда - мястото, в което живее или работи, сградите и публичните места, които посещава, или определени места сред природата. Понякога е трудно да разберем, че дадено място ни влияе, защото съзнанието ни е заето с други неща, друг път - посланията, които идват от интуицията, не се разбират. И въпреки това нашето тяло, аура, емоции и мисли са непрекъснато свързани с това, което е около нас и тази връзка е двупосочна.

Има места за живеене или сред природата, които ни зареждат, издигат нашата собствена енергия, тонус и настроение. Както има и места, които по някаква причина ни изтощават; когато сме в тях, не сме толкова работоспособни или ведри, а не рядко, ако пространството ни е замърсено - сме сякаш в унес и всичко около нас ни изнервя. Ако човек е достатъчно наблюдателен и пребивава на такива места известно време, може и да забележи, че когато ги напусне, енергията се променя и сякаш всичко е различно.

От древността до наши дни винаги са съществували практики и методи, чрез които можем да променим енергията, която е около нас, за да подържаме и себе си в кондиция. Дали ще наречем тези практики освещаване на пространството, осветяване, пречистване или изчистване - няма значение. Понякога енергийните отпечатъци в едно пространство могат да се пречистят с физически средства, друг път само с енергия, но общото при тези практики е, че винаги собственото намерение е това, което движи енергията.

Не рядко на други семинари сме говорили за пречистване на пространството, защото това е нещо, което вълнува много хора. Това е и причината да се роди и този курс - обобщена, събрана и фокусирана информация и практики, насочени към всеки възможен енергиен проблем, на който бихме могли да се натъкнем.

Ще започнем с обзор на различни практики, които са се ползвали в миналото и които са много полезни в тази насока.

Ще говорим какви енергийни блокажи, отпечатъци и структури можем да открием в дома, офиса, градината или просто в пространството около нас и как да отличим определен блокаж в енергиите около нас по ефектите, които може да има върху нас.

Ще се спрем по чисто теоретичен начин на това какво да търсим в дадено пространство и как може да е блокирало енергията. Има специфични белези, по които можем да разберем как е блокирана енергията, дори само гледайки във външния свят, към нещата около нас или припомняйки си свои собствени състояния на емоциите и духа, когато сме били в енго. В тази връзка ще се спрем на това какво представлява пространството около нас на етерно, астрално, ментално и духовно ниво и как да достигаме до всяко едно от тях.

Ще се научим по два различни начина да сканираме пространството около нас, за да разберем как да подходим към него. Ще говорим как да насочим съзнанието си на разстояние, за да можем да работим с него без физически да сме там и ще направим няколко практики в тази посока.

Ще изградим няколко важни енергийни инструмента, с които завбъдеще да си помагаме за секунди, когато се налага да работим на енергийно ниво с пространство. Пречистването на пространството не се случва, когато мислим за него и го визуализираме, че е чисто (или само на ментално ниво - което, като че ли е границата в съзнанието за много хора и причисляват всичко отвъд него към света на мислите), а се прави на енергийно ниво - ще можете да усетите разликата между ментална и енергийна практика (просто защото най-често срещания начин, по мои наблюдения, е че повечето хора се фокусират ментално върху пространството и това не работи кой знае колко дълбоко, както и че винаги има полярен ефект и е временно, а след това винаги има непредвидими последствия, както за пространството, така и за човека).

Ще говорим как да активираме пространството след като е пречистено. Как да го изравняваме с енергийните полета на Майката Земя и Космоса. Как да го зареждаме с енергията на други свещени места от Земята.

И най-вече ще се забавляваме!

Такса за участие: 120 лв.
за записване email: stgermain.bg@gmail.com


Продължителност 2 дни - всеки ден от 10 до 16.30 часа - мястото е Център Сен Жермен, като ще бъде отворено след 9.20 ч. Носете си задължително бележник или тетрадка, ако имате възможност клипборд А4 или подложка за листа.